VHS digitaliseren

* U kunt bij ons een USB-stick aanschaffen of een USB-stick of harddisk met uw order meesturen.

Opties

}

Extra minuten per 60

€4,95

De genoemde prijs is inclusief 120 minuten digitaliseren. Sommige banden duren langer. Indien u wenst dat de extra minuten ook gedigitaliseerd worden zal hier een meerprijs voor berekend worden.

Extra kopie op DVD

€4,95

Leuk om te geven als cadeau aan familie! Op één DVD past circa 120 minuten gedigitaliseerd beeldmateriaal.

Waarom Videobandomzetten.com?

  Al ruim 20.000 videobanden gedigitaliseerd
  De beste apparatuur en vakkundig personeel
  Gratis verzending met PostNL (heen en terug)
  Uniek track and trace systeem

VHS Banden

VHS staat voor (Video Home System). In september 1976 werd dit type band geïntroduceerd door JVC. Er volgde een oorlog met andere fabrikanten van videobanden. VHS bleek met zijn resolutie van 240 beeldlijnen geschikt te zijn voor het grote publiek en werd dus het populairste type band. In het jaar 1987 kwam er een verbeterde versie van de VHS band, namelijk de Super-VHS. Aangezien VHS staat voor video home system werd er een versie ontwikkeld voor opname met een camera. De VHS-C (compact) band werd ontwikkeld. Het enige aparte hieraan was dat de band een stuk kleiner was. Maar om hem buiten de camera af te spelen moest je een videorecorder gebruiken met een adapter.

Doordat er in 2010 horrorfilms op VHS werden geproduceerd beleefde de VHS-videoband een tijdelijke comeback. De laatste fabrikant van VHS-recorders Funai, maakte in juli 2016 bekend dat zij de productie gingen staken van videorecorders. Het is dus zaak om uw VHS videobanden te laten digitaliseren, de apparatuur wordt steeds schaarser en daarbij gaat de kwaliteit van het beeld met de jaren achteruit.