Video 8 / Hi 8 / Digital 8 digitaliseren

* U kunt bij ons een USB-stick aanschaffen of een USB-stick of harddisk met uw order meesturen.

Opties

}

Extra minuten per 60

€4,95

De genoemde prijs is inclusief 120 minuten digitaliseren. Sommige banden duren langer. Indien u wenst dat de extra minuten ook gedigitaliseerd worden zal hier een meerprijs voor berekend worden.

Extra kopie op DVD

€4,95

Leuk om te geven als cadeau aan familie! Op één DVD past circa 120 minuten gedigitaliseerd beeldmateriaal.

Waarom Videobandomzetten.com?

  Al ruim 20.000 videobanden gedigitaliseerd
  De beste apparatuur en vakkundig personeel
  Gratis verzending met PostNL (heen en terug)
  Uniek track and trace systeem

Video 8 / Hi 8 / Digital 8

Video 8 is een analoog videosysteem dat ontwikkeld werd voor niet professionele doeleinden, dus voor thuisgebruik en andere amateurs. Het systeem werd in 1985 gepresenteerd. De cassette werd als standaard gezien door bekende merken zoals Philips, Sony en het Japanse Matsushita. Doordat het formaat van de cassettes zeer klein was werd het systeem een razend succes.

Hi8 is de opvolger van het Video8-systeem en is sterk verbeterd. Men heeft met name geïnnoveerd op het gebied van frequentie en identieke kleurweergave. Het systeem kwam in 1989 op de markt. Het diende een antwoord te zijn op de S-VHS-C banden van concurrent JVC. Doordat het systeem gebruik maakt van een resolutie van 400 breedtelijnen is de kwaliteit identiek aan die van een S-VHS en S-VHS-C band.

Digital8 is zoals de naam het al zegt de opvolger van Video8 en Hi8. Het verschil tussen de tapes is dat een Digital8 band iets sneller opneemt dan een Hi8-band hierdoor kan je op een Hi8 band van 90 minuten maar 60 minuten digital 8 opnemen. Daarnaast maakt het type gebruik van de DV25 compressie techniek die we ook kennen van de DV en mini-DV banden. Niet alleen aan de binnenkant veranderde er een hoop, ook aan de buitenkant van de band veranderde veel. Zo werden de Digital 8 banden veel sterker en robuuster.

LET op: Super 8 is een systeem dat niks te maken heeft met deze cassettes. Wilt u Super 8 laten digitaliseren klik dan hier.